Gratis mijn schadeauto verkopen

Het rijden in een auto is een van de leukste dingen om te doen. Het is voor veel mensen een gevoel van vrijheid dat toeren door het landschap meebrengt. Je kan op elk gewenst moment ervoor kiezen in de auto te stappen en dat geeft je onafhankelijkheid in het verkeer.
Het is dan ook erg vervelend als deze manier van verplaatsen wordt verstoord als je een ongeluk krijgt met je auto. Gelukkig loopt het in de meeste gevallen goed af en heb je geen persoonlijke schade opgelopen. Daarna wordt de zaak behandelt door de verzekeringsmaatschappij bij het opmaken van de materiële schade.
Bij de afwikkeling wordt je altijd gevraagd of je de schadeauto zelf wilt verkopen. Je kan dit aan de verzekeraar overlaten en krijg je een geldbedrag hiervoor. Maar het kan verstandig zijn dat je ervoor kiest een partij in te schakelen waar een betere prijs te behalen valt. Met andere woorden dat je zelf je auto met schade verkoopt.
Dan kun je de winst die anders de verzekeraar meeneemt voor je zelf houden. Dat is natuurlijk wel zo prettig. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is zo’n goede partij te zoeken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de dagwaarde van de auto te laten taxeren. Dit kan bij sommige bedrijven zelfs gratis gebeuren omdat het bod wat zij geven ook de dagwaarde weergeeft.
Vaak is dit een onderdeel van de service van auto opkopers waar je dit online kan opvragen.